Export Control Group International

Brand ontwikkeling Export Control Group International

In een wereld van handelsovereenkomsten, landen, wetgeving en exportregels is de Export Control Group een internationale authoriteit op het gebied van export controlled regelgeving en processen. Stratego Branding kreeg de uitdaging om voor deze moeilijke materie een modern merk te ontwikkelen met een heldere identiteit, krachtige uitstraling en begrijpelijke brandstory, waarmee Export Control Group de wereld kan veroveren.


Challenge accepted!

Ook voor voor Export Control Group zijn we helemaal terug gegaan naar de basis door middel van het doorlopen van ons propeller brandmodel. Wie is het merk, waar staat zij voor, hoe ziet de doelgroep eruit en via welke weg valt de connectie te maken?

Uit het model kwam naar voren dat de wereld van Export Control Group, een oerwoud is van regels en wetgeving waarin bedrijven hun weg moeten vinden. Een onmogelijke taak voor ondernemers die zich willen bezighouden met de export van hun product of dienst. Voor alle exportregels en risico's zijn zij dus altijd opzoek naar externe expertise, naar mensen die hen kunnen helpen.


The Compliance Navigators

Hieruit is het concept "Compliance Navigators" ontstaan, met de volgende internationale propositie:

"ECG International is a team of leading experts in the field of export control and with a strong mindset and a clear focus, we help our clients navigate through the constant changing rules and regulations of trade compliance and export controls"

Een brandstory die de internationaal opererende organisatie van deze wereld aanspreekt. Een uniek waardebod met hoogwaardige kwalitatieve uitwerking. Details als zwaardere papiersoorten, speciale afwerkingen en afwijkende formaten dragen enorm bij aan de juiste look-and-feel.

Op basis van deze kern van de brandstory, zijn we het designproces gestart en hebben we een logo ontwikkeld, dat een naadloze vertaling van de brandstory vormt. Een stip op de horizon, met een duidelijke focus op deze stip. Een krachtig kleurgebruik in de vorm van zwart, wit en oranje, waarin de oranje kleur staat voor de Nederlandse oorsprong van het merk, maar ook voor de roots van de internationale handel waarin Nederland altijd al een hoofdrol heeft gespeeld.

Vanuit het logo is een huisstijl ontstaan die de opdrachtgever eindeloze mogelijkheden en variaties biedt tot eigen toepassing van de stijl elementen. Een multi inzetbare huisstijl, met uitwerking op het hoogste kwaliteits niveau, omdat de doelgroep ook op het hoogste niveau onderneemt.


Branded deliverables:

Brandstory "The Compliance Navigators"
Een nieuw logo met krachtige huisstijl
Visitekaartjes met zeer exclusieve uitstraling
Marketingmaterialen geheel in stijl
Een nieuwe responsive website

Export Control Group International

  • Opdrachtgever: Export Control Group International
  • Stratego Branding kreeg de uitdaging om voor deze moeilijke materie een modern merk te ontwikkelen met een heldere identiteit, krachtige uitstraling en begrijpelijke brandstory, waarmee Export Control Group de wereld kan veroveren.