Services

Wat is branding?

Branding is de brandstof voor alle marketing en communicatie van een merk. Branding draait om het laden van associatie rondom een merk.

Branding is het verhaal dat je ontwikkelt en dat je door middel van marketing- en communicatie uitingen gaat vertellen. Het schept de inhoud, geeft context en bepaalt de richting van alle marketingactiviteiten.

Door in te zetten op branding laat je mensen zien, horen, ruiken, voelen en proeven wat de drijfveren, de waarden en persoonlijke eigenschappen van jouw merk zijn. Het draait om die dingen die je als merk belangrijk vindt, waar anderen mensen (gelijkgestemden) zich mee kunnen identificeren.

Door de brug te slaan tussen mensen en merken creëren we een verbinding. Deze verbondenheid zorgt ervoor dat je een voorkeurspositie creëert bij mensen – en dus je klanten. Op het moment dat mensen zich verbonden voelen aan jouw merk zullen zij eerder geneigd zijn om producten of diensten af te nemen en zelfs ambassadeur te worden van jouw merk.

We leven in een tijd van “share and care” en dat betekent dat wanneer mensen fan zijn van je merk, ze dit graag delen met hun omgeving. Je voelt het misschien al wel aankomen, maar hierin schuilt een gigantische marketingkracht.

Dat is wat ons betreft ook direct het grote verschil tussen marketing en branding: met marketing krijg je klanten en met branding maak je fans voor het leven.

"De herpositionering van ons bedrijf heeft zowel intern als extern gezorgd voor richtingsgevoel, helderheid en focus in wie wij zijn als merk"
Ben van de Laar, Aannemersbedrijf Fried van de Laar B.V.

Branding draait om scherpe keuzes maken

Het branding proces draait om het achterhalen en uitdragen van wie je tot in de kern bent als merk. Door als merk zelfbewust te zijn, te weten wie je bent, wat je doet en voor wie en wat jou anders maakt dan al die anderen, wordt het maken van keuzes ook een stuk makkelijker.

Zet dit op scherp en geef richting aan jouw organisatie. Want daardoor weet HR welke mensen zij moeten aantrekken, sales welke type klanten zij moeten binnenhalen en marketing welke activiteiten, partnerschappen en sponsoring zij moeten inzetten die bijdragen aan de groei van het merk.

Geef je merk focus en richting met branding

In een multidisciplinair team gaan we intensief aan de slag met het vormgeven van richting en focus aan jullie merk. We doen grondig onderzoek naar de onderscheidende en unieke positie die jouw merk kan innemen in de markt.
We ontwikkelen een kraakheldere merkbelofte waar jouw team energie van krijgt en waar jouw klanten voor staan te springen. We zetten samen jouw klantreis op en kijken waar we momenten (lees: touchpoints) kunnen vinden om jouw merk nog meer lading te geven.

Moeten we deze momenten aanscherpen of moeten we nieuwe momenten zien te creëren die onvergetelijk zijn in de reis van jouw klant? Alles is mogelijk! 

Aan de slag met jouw branding?

Neem contact op met onze brand experts om de kansen voor jouw branding te bespreken!

Services
Contact

Vraag het ons

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op!

+31 85 130 05 23

Contact

Neem een momentje...

om te lezen over het privacy beleid wat we voeren op deze website. Klik op 'Privacy instellingen' om in te stellen hoe we met je data omgaan.

Lees onze privacyverklaring hier | Sluiten
Privacy instellingen