De fijnste lingerie tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam logischerwijs enorm. Niet alleen de buik groeit, ook de borsten nemen in volume toe. Om deze reden moet er rondom de zwangerschap vaak nieuwe lingerie aangeschaft worden die past bij de nieuwe vormen van het lichaam. In dit artikel wordt er toegelicht welke lingerie-items onmisbaar zijn tijdens de zwangerschap. Niet alleen zijn deze extra comfortabel, ook bieden zij praktische voordelen. Ben je benieuwd naar de fijnste lingerie tijdens de zwangerschap? Lees dan gauw verder!

VoedingsBH

Allereerst is het van belang om te investeren in nieuwe, stevige BH’s die passen bij de grootte van de borsten tijdens de zwangerschap. Maar ook na de bevalling is een goede BH cruciaal. Wanneer er borstvoeding aan het kind gegeven wordt, is het bijvoorbeeld extra prettig om een voedingsBH te dragen. Het voordeel van een voedingsBH, is dat de cup gemakkelijk met één hand opengemaakt kan worden. Dit betekent dat de BH niet uitgedaan hoeft te worden om borstvoeding te kunnen geven. Daarnaast zijn deze BH’s gemaakt van zachte stoffen, wat tijdens het geven van borstvoeding verdere huidirritatie voorkomt. Bovendien bieden voedingsBH’s veel ondersteuning en kan de omvang gemakkelijk aangepast worden, zodat je er lang plezier van kunt hebben. Ondanks deze praktische voordelen, zien voedingsBH’s er alsnog stijlvol uit.  

Zwangerschapsslip

Naast een voedingsBH, is een zwangerschapsslip ook een fijn lingerie-item om in huis te hebben tijdens de zwangerschap. Een zwangerschapsslip is ontworpen om beknelling rondom de buik te voorkomen. Te strak zittend ondergoed tijdens de zwangerschap leidt bij sommige vrouwen namelijk tot buikpijnklachten. Om deze reden worden zwangerschapsslips gemaakt van elastische en comfortabele stoffen. Gebaseerd op persoonlijke voorkeur, kun je verschillende soorten zwangerschapsslips aanschaffen. Zo vallen sommige zwangerschapsslips onder de buik en andere er juist overheen. 

Babybelt

Ook een babybelt is een grote aanrader. Een babybelt is een buikband die de rug extra ondersteuning biedt tijdens de zwangerschap. Zo worden potentiële rugklachten voorkomen en de pijn rondom de bekken verlicht. Doordat de babybelt dicht wordt gemaakt met behulp van klittenband, kan deze met de buik meegroeien en daardoor gedurende de gehele zwangerschap gebruikt worden. Een babybelt wordt gemaakt van elastisch en ademend materiaal, zodat er makkelijk in bewogen kan worden en in iedere positie comfortabel zit. Daarnaast voorkomt dit materiaal dat je er snel in gaat zweten. Bij het gebruiken van een babybelt is het echter wel essentieel om deze niet iedere dag te dragen. Een babybelt zorgt er namelijk voor dat de eigen buikspieren minder gebruikt hoeven te worden, waardoor deze wat kunnen verslappen. 

Samenvattend, zijn er meerdere lingerie-items die goed van pas kunnen komen tijdens de zwangerschap. Om op ieder moment borstvoeding te kunnen geven aan jouw kleintje, is een voedingsBH handig om in huis te zetten. Daarnaast is het aan te raden om af en toe een babybelt te dragen om rugklachten zoveel mogelijk te voorkomen. Als laatste bieden zwangerschapsslips extra comfort en voorkomen ze klachten aan de buik. Heb jij één van deze items al in huis?