Verschillende manieren om je kamer op te frissen

Wat moet je doen wanneer je huis niet meer als een thuis voelt? Deze vraag stellen steeds meer mensen aan zichzelf. Maar je hoeft niet direct naar een nieuwe woning te gaan zoeken of te gaan denken aan je huis renoveren. Als je naar de inrichting van je huis kijkt of naar de kleur gebruik in je huis. Kan je er achter komen dat een paar aanpassingen al veel kan gaan doen om ervoor te zorgen dat je je fijn voelt in je huis.

Een unieke muur creëren 

Bij een gezellige kamer hoort natuurlijk een leuke kleur aan de muur. Je kan van alle soorten kleuren kiezen. 

Ben je iemand die graag na een lange dag in een huis wil komen waar je lekker tot rust kan komen? Pas dan de neutrale tinten zoals wit, beige en crème perfect in je huis toe. Maar wil je wat drukke kleur? Kan je kiezen voor een kleur zoals groen. Groen is een ontspannende maar ook verfrissende kleur, maar geeft alsnog een rustgevend gevoel in je huis. Of wil je liever wat warmere kleuren? Dan kan je kiezen tussen energieke kleuren. Bijvoorbeeld kleuren zoals: rood, geel en oranje. Zo heeft elke kleur een betekenis en werking in je huis. 

Meer natuur brengt meer leven in je huis

Als je je huis graag wat levendiger of moderner wilt laten voelen. Kunnen planten en bloemen een grote impact hebben. Wist je dat? planten in je huis kunnen zorgen voor een schonere lucht. Ze verbeteren namelijk de binnenlucht in je ruimte door verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren. Daarnaast zorgen planten ook nog voor extra zuurstof. Je hebt verschillende soorten planten die goed zijn voor luchtzuivering. Je hebt planten zoals: Dracaena, Sanseveria, Krulvaren en Spathiphyllum die je in huis kan nemen voor het filteren van vieze stoffen uit de lucht. Maar dat zijn niet de enige redenen om een plant in huis te nemen, hierbij de rest van redenen. 

10 voordelen van planten in je huis:

  1. Planten zorgen voor minder stress
  2. Zet planten in tegen een verstopte neus
  3. Planten zorgen voor een schone lucht in huis
  4. Planten voorkomen allergieën 
  5. Planten werken tegen sigarettenrook
  6. Planten verbeteren de akoestiek in huis
  7. Planten zorgen voor een goede nachtrust
  8. Planten zijn goed voor je humeur 
  9. Planten verminderen de kans op hoofdpijn
  10. Planten zorgen voor een betere communicatie 

Kies voor een eyecatcher in je huis

Om je huis echt goed op te pimpen en gasten op een leuke manier te kunnen verrassen. Kun je een eyecatcher in je huis neerzetten. Zo breng je een balans tussen eenvoudige en uitbundige accessoires en meubels. 

Je denkt waarschijnlijk dat een eye catcher het grootste meubelstuk in een ruimte moet zijn, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Een eyecatcher kan je bed zijn of een bank in de woonkamer. Dat zijn spullen die je dan kan kopen in een leuke kleur of een drukke print. Maar hoe leuk zou het zijn als de eyecatcher in je huis iets is wat je zelf hebt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een kast pimpen met behang. Zo kun je je eigen fantasie gebruiken en met een eenvoudige manier je kamer direct omtoveren tot een sfeervolle ruimte. Nu heb jij met een leuke en creatieve weg je eigen eyecatcher gemaakt.