Waar laat ik mijn tuinspullen na de zomer?

De mooie zomerse dagen zijn geweest. Dat betekent dat we richting de koude dagen gaan. Waarbij je ’s avonds lekker met een dekentje en een kopje chocomelk op de bank zit. Maar waar moeten al mijn tuinartikelen blijven? Daarom hebben wij in dit blog tips geschreven die u kunt gebruiken voor het opbergen van uw tuinartikelen.

Waar berg ik mijn tuinspullen op?

Om voor je loungeset een opbergruimte te hebben is niet zo makkelijk. Gelukkig hoeft dat ook zeker niet. Loungesets zijn gemaakt voor buiten. En ze horen met zon, regen en wind het buiten te kunnen overleven. De kussens voor de loungeset kunnen buiten blijven als ze een all weather-uitvoering hebben. Maar alsnog wordt het geadviseerd om de kussens zo veel mogelijk droog te houden als ze niet worden gebruikt. Zo blijft de kwaliteit van de kussens langer en beter intact. 

Zijn uw tuinmeubelen van aluminium hebben ze wat extra aandacht nodig. Als je deze niet binnen zet kan er namelijk condens ontstaan in holle buizen van een frame. Als het vervolgens gaat vriezen, zet het water zich uit en kan het zelfs de dikste stalen constructies in gebouwen doen scheuren. Dus ook bij frames van uw tuinmeubelen. 

Moet ik mijn tuinmeubels afdekken?

Veel mensen willen liever hun tuinmeubels afdekken. Zo hebben ze geen opbergruimte nodig voor alle spullen. Maar om heel de winter je tuinmeubels af te dekken met afdekhoezen raden wij sterk af. Dit komt omdat er dan kans bestaat dat een meubel stikt. Als je dat combineert met vocht veroorzaakt dit lelijke (schimmel)plekken, die je vaak niet meer kan verwijderen. Ons advies is nu dan ook om je tuinmeubels onafgedekt buiten te laten staan. Zonder hoes of andere materialen op het meubel. 

Tips die je planten door de winter heen helpen

Naast je loungesets en je tuinmeubelen. Heb je waarschijnlijk ook nog planten in de tuin? bijvoorbeeld een leuk hoekje in de tuin met lavendels, zonnebloemen en schaduwplanten. Maar niet alleen in de grond kan je planten hebben. Je hebt ook planten voor aan de muur, zoals hangplanten voor buiten. Maar al die planten hebben ook een goede verzorging nodig. Daarom hebben wij 7 tips voor uw planten opgeschreven:

  1. zorg voor meer licht
  2. verhoog de luchtvochtigheid
  3. geef weinig water
  4. vergeet de plantenvoeding
  5. wacht met verpotten
  6. let op ongewenst bezoek
  7. voorkom tocht in huis

Met deze tips hopen we dat uw planten het beter gaan volhouden in de winter.